Rate this post
دلیل زود پرشدن چاه فاضلاب
چاه فاضلاب ساختمان هایی که ساخت قدیمی دارند باید هر سال بررسی شوند تا نیاز چاه به تخلیه،میزان حجم فاضلاب که در چاه موجود است و همچنین نشتی چاه فاضلاب برای پیشگیری از پر شدن چاه فاضلاب و ریزش آن مشخص شود. راه های مختلفی برای تشخیص پر شدن چاه فاضلاب وجود دارد یکی از راه های تشخیص، بوی بد و نامطبوع در اطراف چاه است . اگر چاه زمان طولانی و بصورت مدت دار گرفته شده باشد اطراف آن بصورت نشتی سرریز می شود و طولانی بودن گرفتگی موجب ریزش دیواره های اطراف آن خواهد شد. پر شدن چاه فاضلاب ، موجب تخلیه نشدن آب توالت نیز می شود و در نتیجه مشکل ساز خواهد شد. هنگامی که افراد با این مشکل مواجه می شوند با شرکت های تخلیه چاه تماس می گیرند اما برای مدت کوتاهی جواب می دهد و با گذشت مدتی مجددا چاه گرفته می شود به نظر شما علت گرفتگی زود به زود چاه چیست و آیا راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟ پس برای یافتن پاسخ این سوال تا پایان مقاله همراه ما باشید.
علت زود پر شدن چاه
حتما این جمله را شنیده اید که می گوید: پیشگیری بهتر از درمان است. پر شدن چاه دلایل مختلفی دارد اما بهتر است قبل از وقوع این اتفاق جلوی پر شدن چاه را بگیرید. همانطور که پرشدن چاه به دلایل مختلفی اتفاق می افتد، تخلیه آن نیز به روش های متفاوتی انجام می شود. در بعضی موارد پر شدن چاه سبب بالا آمدن آب ظرفشویی و یا دستشویی می شود. پس باید تمامی اقدامات را جهت پیشگیری از وقوع این اتفاق انجام دهید تا این مشکل پیش نیاید. اگر دلایل پر شدن چاه را بشناسید و با آن آشنا شوید به راحتی می توانید اقدامات لازم را انجام دهید. یکی از راه های خیلی خوب برای پیشگیری از این اتفاق، تعویض لوله های فاضلاب می باشد تا آب به راحتی در آن جریان یابد. البته پر شدن چاه بیشتر در خانه های قدیمی و کهنه ساخت اتفاق می افتد. برای بازکردن راه فاضلاب می توانید از محلول های شیمیایی و اسید های مخصوص استفاده کنید هرچند این کار مانع پر شدن و بسته شدن مجدد چاه نخواهد شد.و امکان دارد دوباره این اتفاق بیفتد. در ادامه نشانه های پر شدن چاه را معرفی خواهیم کرد.
نشانه های پر شدن چاه ساختمان
پیش از هرچیز باید علایم و نشانه های پر شدن چاه را بشناسید تا از پر شدن چاه فاضلاب جلوگیری کنید:
یکی از علایم پر شدن چاه انتشار بوی بد در ساختمان و خروج گازهای سمی می باشد. چاه ها محل تجمع پسماندها و ضایعات خانگی و صنعتی می باشند و همین علت می تواند موجب ایجاد بوی نامطبوع شود. زمانی که چاه ها پر می شوند، گاز سیتیک ناشی از ضایعات درون چاه خارج می شود و در فضا منتشر میشود.
علایم دیگر ناشی از پر شدن چاه فاضلاب نم و رطوبت ایجاد شده در اجزای ساختمان می باشد. نم و رطوبت در زمین های اطراف چاه و حتی دیواره های چاه ایجاد می شود و از این راه باید پی به وقوع این مشکل ببرید.حجم چاه های فاضلاب و میزان فضولات و ضایعات درون آن به یک اندازه بالاست اما در صورتی که میزان فضولات چاه بیشتر از حجم چاه شود ، جذب خاک نمیشود و در موزاییک و بخش های دیگر ساختمان رخنه میکند.
سومین علامت پر شدن چاه فاضلاب شنیدن صدای آب می باشد. اگر شما یک شی را درون ظرف کم آبی بریزید صدای برخورد آن شی به آب کم خواهد شد. اما اگر ظرف پرآب باشد صدای افتادن وسیله در آن بیشتر می شود. پس همین آزمایش ساده ، در رابطه با پرشدن چاه نیز صدق میکند.
راه های پیشگیری از پرشدن زود به زود چاه فاضلاب
ترمیم و نوسازی چاه فاضلاب: پرشدن زود به زود چاه فاضلاب معمولا در ساختمان های قدیمی و کهنه ساخت شایع است پس برای پیشگیری از وقوع این اتفاق باید نسبت به ترمیم و بازسازی چاه فاضلاب در اینگونه ساختمان ها اقدام کرد. یادتان باشد پیشگیری بهتر از درمان است پس قبل از اینکه چاه پر شود و مشکلاتی را به بار آورد به دنبال راه چاره باشید.
حفاری اصولی و درست: برای پیشگیری از زود پر شدن چاه فاضلاب باید قبل از وقوع این اتفاق اصول و قوانین موردنیاز در این زمینه را رعایت کنید . یکی از مهم ترین مراحل در ساختمان سازی ، حفاری چاه فاضلاب می باشد. برای حفاری کردن باید ظرفیت ساختمان موردنظر و هم چنین اندازه گیری ابعاد آن را درنظر گرفت پس اگر با اصول و قوانین این کار را انجام دهید پس از سکونت در ساختمان با این مشکل یعنی پرشدن زود به زود چاه فاضلاب روبه رو نخواهید نشد.
لایه روبی چاه فاضلاب: در ساختمان ها و منازل قدیمی معمولا با گذشت زمان زیادی ، فاضلاب و مواد داخل آن در دیواره های چاه رسوب می کند و در نتیجه از حجم انباره چاه کم می شود. چون این رسوبات به دیواره چاه می چسبند به راحتی با تخلیه چاه ازبین نرفته و کنده نمی شوند در نتیجه با تخلیه چاه فقط مقداری از مواد فاضلاب چاه خارج می شود و بقیه مواد باقی می مانند و آب فاضلاب دیگر نمی تواند به درون زمین نفوذ کند و چاه فاضلاب سریع تر از گذشته پر می شود. یکی دیگر از دلایلی که موجب زودپر شدن چاه می باشد ، زمین نامناسب است یعنی اگر جنس خاک به گونه ای باشد که آب نتواند به راحتی درون آن نفوذ کند چاه پس از مدت کوتاهی پر می شود. برای حل این مشکل لایه روبی چاه بهترین گزینه است که البته باید توسط افراد متخصص و حرفه ای و کاربلد انجام شود.
نحوه لایروبی چاه فاضلاب
ابتدا باید چاه فاضلاب با ماشین تخلیه ، بصورت کامل تخلیه شود سپس افراد حرفه ای و کاربلد دراین زمینه با حفظ اصول ایمنی و دستگاه ها و تجهیزات یپیشرفته مانند کف کش و لجن کش با مته های مخصوص در سر ، رسوبات چسبیده به دیواره چاه را لایه روبی و تراش زدایی می کنند و در آخر با کمک تانکرهای مکنده و لجن کش چاهه را پاک و تمیز میکنند.
مزایای لایه روبی چاه فاضلاب: لایه روبی چاه مزایای زیادی دارد اما یکی از مهم ترین مزایای آن پیشگیری از پرشدن مجدد و زود به زود چاه تا مدت ها می باشد. با لایه روبی چاه فاضلاب حجم چاه افزایش می یابد و دیگر نیازی به حفرچاه جدید نمی باشد . پس از لایه روبی و کف تراشی، چاه به حالت اولیه برمی گردد و کارایی آن افزایش می یابد.
علت پر شدن سریع چاه فاضلاب
حجم چاه : منظور از حجم چاه ارتفاع و قطر چاه می باشد. درواقع زمانی که قطر و ارتفاع چاه افزایش پیدا کند، امکان پر شدن آن کم می شود. دقت کنید که حجم چاه باید متناسب با تعداد سرنشینان آن منزل و یا ساختمان باید طراحی و ساخته شود . برای آپارتمان ها باید چاه بزرگ تری احداث کرد. اگر حجم چاه کم باشد درنتیجه در زمان کوتاه تری پر می شود.
جنس زمین چاه : زمین چاه ها باید جذبی باشند قبل از حفرچاه باید زمین ومحل دقیقی را برای این کار درنظر گرفت. یکی از دلایلی که موجب پرشدن چاه می شود زمین نامناسب می باشد پس باید قابلیت جذب خاک را درنظر بگیرید یعنی جنس خاک به گونه ای باشد که که مواد و محتویات چاه را جذب کند. خاک های اطراف چاه بصورت شنی و غیرشنی می باشد پس اینگونه خاک ها برای جذب مواد درون چاه فاضلاب بسیار عالی و مناسب خواهد بود.
کوچک بودن انباره چاه فاضلاب: انباره چاه بخش مهمی از فاضلاب می باشد در ساخت و احداث انباره باید توجه نمود که متناسب با میزان فاضلاب تولیدی ساختمان ظرفیت داشته باشد وگرنه باعث پر شدن زودتر چاه پیش از موعد خواهد شد.
ارتفاع کم چاه فاضلاب: هرچه ارتفاع چاه کمتر باشد , ضایعات و محتویات کثیف درون چاه به سطح زمین نزدیک تر می شود و درنتیجه بوی بدی منتشر می کند. پس ارتفاع کم چاه ، یکی دیگر از دلایل پر شدن زودهنگام چاه می باشد. ظرفیت چاه های ساختمان باید براساس تعداد افراد ساکن در آن ساختمان تعیین شوند وگرنه پاسخگوی نیاز افراد ساختمان نخواهد شد.
اتصال راه آب باران به چاه فاضلاب: باید این نکته را نیز درنظر بگیرید که مسیر آب باران جدا از لوله های فاضلاب ساختمان ساخته شود چون اگر جدا نباشد مقداری از آب باران وارد چاه می شود و درنتیجه چاه زود پر می شود. پس باید راه ناودانی ساختمان از مسیر عبور فاضلاب جدا ساخته شود. زمانی که آب باران به سرعت وارد چاه می شود، زمان زیادی صرف جذب خاک می شود و همین سبب می شود بخشی از آن در چاه باقی بماند و چاه فاضلاب بالا می زند.
مواد زاید: مواد زاید از دیگر دلایل پر شدن چاه می باشد . حال این مواد زاید شامل چه موادی است؟ فضولات ، چربی و روغن، مو ، و صابون که پس از رسوب گذاری ، موجب پرشدن چاه خواهد شد.
سلام من یه بار از شرکت خدمات تخلیه چاه تهران فن برای تخلیه چاه کارگاهم استفاده
کردم خیلی کارشون خوب بود. سریع اومدن و کار رو بدون کثیفی و دردسر تموم
کردن. قیمت هاشون هم خیلی منصفانه بود. من که خیلی ازشون راضی بودم و به
همه
همشهریا پیشنهاد می کنم.
ممنون از نظرات شما
سلام من خیلی از خدمات این شرکت تهران فن راضی هستم. کارشون عالیه
ممنون از نظرات شما