فهرست بستن

حفر چاه جذبی تهران

Rate this post
حفر چاه جذبی تهران فوری حفر چاه تهران لوله بازکنی تهران فوری

چاه سپتیک و چاه جذبی

باید بدانید که حفر چاه جذبی بصورت اصولی و صحیح بسیار اهمیت دارد. در حفاری کردن چاه، نوع زمین و جنس خاک بر حفر چاه تاثیر بالایی دارد و همچنین بسته به محل و منطقه زندگی شما دارد که نوع زمین چگونه باشد. مثلا در مناطقی که خاک آن دارای شن و ماسه یا خرده سنگ باشد می توان در آن جا چاه جذبی احداث کرد اما در مناطقی که خاک آن دارای رس فراوان یا حالت باتلاقی یا سطح آب زیرزمینی بالا باشد می توان از چاه سپتیک یا مخزن دار استفاده کرد البته در صورت نبود سیستم فاضلاب شهری ازاین نوع چاه استفاده می شود.در ادامه به تعریف چاه جذبی و نحوه کار آن می پردازیم.

چاه جذبی چیست؟

همانطور که از نامش پیداست چاه جذبی چاهی است که با کمک قدرت جذب خاک کار می کند. در واقع در زمین هایی که قدرت جذب آب بالاست این چاه حفر می شود. حفر این چاه بسیار ساده است و در بین انواع چاه ها ، این چاه مشهور بوده و کارکرد بالایی دارد. هرچه خاک آن محل قدرت جذب آب قوی تری داشته باشد چاه بهتر کار می کند و اگر پس از گذشت چندسال از عمر چاه ، چاه جذبی زود به زود پر شد باید نسبت به تخلیه چاه اقدام کنید و سپس رسوب تراشی و رسوب زدایی انجام دهید.

شیوه کار چاه جذبی

چاه جذبی فاضلاب تشکیل یافته از چند قسمت می باشد و بدین گونه کار می کند که فضولات پس از منتقل شدن به سرچاه ، داخل چاه جذبی فرو می ریزند و در محفظه پایین چاه فاضلاب یا همان انباره جمع می شوند و سپس با کمک  قدرت جذب خاک، آب آن فروکش می کند و فقط فضولات درون آن باقی می مانند و همین سیستم چاه جذبی موجب پیشگیری از پر شدن زود به زود چاه جذبی می شود. قبل از توضیح قسمت های مختلف چاه ، باید بدانید چاه جذبی فاضلاب کلا از 3 قسمت تشکیل شده است که برخی ازاین قسمت ها قابل مشاهده می باشند و برخی دیگر قابل مشاهده نمی باشند زیرا در قسمت عمیق چاه ، سکنی یافته اند. یکی از قسمت های چاه جذبی ، دهانه چاه یا همان گلدانی چاه می باشد. این قسمت در سرچاه جذبی فاضلاب قرار دارد و از جنس پلاستیک می باشد و کار آن این است که آب در ورودی چاه را به وسط میله چاه انتقال دهد تا آب وارد شده به چاه به دیواره های چاه برخورد نکند و موجب خرابی و خسارت نشود. دلیل نامگذاری این قسمت به گلدانی به دلیل شباهت دهانه به گلدان می باشد . دومین قسمت چاه جذبی ، میله چاه می باشد میله چاه شکل استوانه ای دارد که گلدانی روی آن قرار می گیرد و عمق چاه جذبی را نشان می دهد. قسمت سوم از اجزای  چاه جذبی ، انباره چاه می باشد که در انتهای چاه جذبی و پایین میله چاه می باشد و همه فضولات در آن تجمع می یابند . این قسمت مساحت بیشتری نیز دارد. زمانی که آب و فضولات درون آن جمع می شوند آب می تواند جذب خاک  و لایه های زیرین شود و فضولات جدا بمانند . ممکن است چاه فاضلاب جذبی شما در جایی باشد که ترس از ریختن خاک دیواره های میله چاه داشته باشید در این صورت می توانید از لوله بازکن کمک بگیرید تا مشکلتان حل شود ولی خودتان نیز می توانید حلقه های سیمانی مخصوص این کار را خریداری کنید و دورتادور میله چاه بچینید و از ریخته شدن خاک پیشگیری کنید.

چاه جذبی آب باران یا فاضلاب

همانطور که پیشتر گفتیم دو نوع چاه در صنعت ساختمان سازی قابل احداث می باشد چاه جذبی و سپتیک . که بسته به نوع خاک و جنس زمین به کار می روند . زمینی که خاک رس دار داشته باشد و یاحالت باتلاقی و یا سطح آب زیرزمینی بالا باشد از چاه سپتیک استفاده می شود و مخزن دار نیز می باشد اما در منطقه ای که خاک آن دارای شن و ماسه و خرده سنگ باشد از چاه جذبی استفاده می شود. هرکدام ازاین چاه ها کاربرد خاص خود را دارند. امروزه طبق قوانین افراد هنگام حفرچاه در ساختمان خود تلاش می کنند به گدنه ای حفر شود که چاه جذبی فاضلاب را از چاه جذبی باران جدا کنند تا با آب باران ترکیب نشود. این کار به جذب سریع تر باران در زمین کمک می کند. در نتیجه نیازی به تخلیه چاه و یا رسوب تراشی ندارد. البته این چاه هارا در مناطقی میتوان احداث کرد که سیستم پیشرفته فاضلاب ندارند.

ابعاد چاه آب باران

امروزه حفرچاه به گونه ای است که  برای آب باران مقادیر متفاوتی درنظر گرفته می شود و سلیقه ها متفاوت شده است اما باید بدانید برای حفرچاه آب باران حتما باید اصول و قوانین را رعایت کنید در حالت کلی و استاندارد ابعاد یک چاه آب باران بدین صورت است که حداقل باید 50 گالن آب داشته باشد. 

قطر چاه فاضلاب

قطر و عمق چاه فاضلاب استاندارد در هر منطقه متفاوت می باشد و نمیتوان اندازه دقیقی را در نظر گرفت. در رابطه با قطر چاه فاضلاب، عواملی همانند جنس خاک ، محل آب های زیرزمینی و شیب زمین دخالت دارند  پس در حفر چاه این عوامل ذکر شده را باید در نظر گرفت.

عمق چاه آب باران

همانطور که در بالا در رابطه با ابعاد چاه فاضلاب و باران گفتیم ابعاد و عمق چاه به عواملی بستگی دارد که باید حتما درنظر گرفته شود اما درحالت استاندارد و کلی گفتیم که چاه آب باران باید حداقل 50 گالن آب را داشته باشد. برای اینکه در حالت بارندگی شدید و خطرناک آب از چاه بیرون نزند.

نکات مهم در خصوص حفرچاه فاضلاب جذبی

نکات مهم در رابطه با محاسبه حجم انباره چاه جذبی شامل تعداد افراد درون منزل ، تعداد سرویس بهداشتی و حمام ها و میزان قدرت زه کشی خاک محل می باشد .همه این عوامل در محاسبه متراژ حفرچاه تاثیرگذارند. برای آب باران و آب های سطحی چاه فاضلاب جذبی ، باید جدای از چاه فاضلاب درنظر گرفت. همچنین نباید چاه آب باران و آب های سطحی را نزدیک چاه فاضلاب حفر کرد. با پر شدن این چاه ها می توانید رسوب تراشی انجام دهید تا  دوباره قدرت جذب بالاتری را بدست آورند. دوباره  برای یادآوری توضیح دهم که حتما چاه جذبی را در مناطقی که قدرت جذب خاک بالاتر است حفرکنید مانند زمین های حاوی شن و ماسه . و در زمین های حاوی خاک رس حفرنکنید زیرا قدرت جذب کمتری دارد. 

نحوه حفر چاه جذبی فاضلاب

حتما می دانید که حفر چاه توسط مقنی ها انجام می شود و کاری است تخصصی . ابزار پیشرفته ای برای حفرچاه نیاز نیست این کار با ابزار ساده انجام می شود. در حفرچاه جذبی اولین نکته ای که باید مدنظر قرار داد این است که باید میله و یا ورودی دهانه چاه یا همان گلدانی حدود 80 سانتیمتر تا 1 متر باشد البته با دورچینی . چون بدون دورچینی بیشتر می شود. عمق چاه جذبی نیز نباید بیشتر از 7 یا 8 متر باشد. مقنی ها پس از آنکه پایین رفتند باید انقدر حفرکنند تا به خاک شنی برسند سپس انبار چاه را حفر می کنند و یا در صورت امکان به  چندطرف کانال بزنند. اکثر مقنی ها براساس تجربه و شناختی که دارند مقدار عمق میله و انباره چاه را تعیین می کنند و عده ای نیز برای محاسبه متراژ حفر چاه از فرمول های خاصی استفاده می کنند. اگر می خواهید در ویلا یا باغتان چاه جذبی حفاری کنید بهتراست از حلقه های سیمانی که در بالا نیز به آن اشاره کردیم برای میله چاه استفاده کنید زیرا جانورانی مانند موش های صحرایی خاکی را که خود کنده کاری کرده اند به جای آنکه به سطح زمین بیاورند درون چاه می ریزند و در درازمدت چاه جذبی شما پر خواهد شد . نوع خاک منطقه ، میزان جذب آب یا نوع چاه را مشخص می کند زیرا در برخی زمین ها زودتر به زمین شنی میرسند و در بعضی زمین ها دیرتر.

قیمت حفاری چاه جذبی و چاه بارانی

همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم چاه جذبی به دلیل کاربرد فراوان و خاصیت جذب بالا ، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد . باید بدانید که برای احداث چاه جذبی فاضلاب و یا چاه جذبی باران ، بهتراست از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید . بهتراست خودتان بخاطر هزینه پایین و نداشتن تجربه دست به این کار بزنید یا بخواهید از یک مقنی ساده کمک بگیرید . زیرا چاه جذبی بدلیل دارابودن عمق زیاد و محاسبات دقیقی که برای ابعاد انباره و طول میله چاه انجام می شود از افراد و شرکت های متخصص در این زمینه کمک بگیرید. قیمت حفر چاه جذبی توسط افراد متخصص کمی بالاتر از مقنی های ساده می باشد اما یادتان باشد این  افراد متخصص محاسبه های دقیقی برای حفرچاه انجام می دهند و تمام ابعاد را در نظر میگیرند پس توصیه میکنیم برای حفرچاه جذبی حتما از افراد متخصص بهره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت تماس مستقیم کلیک کنید