Rate this post
آیا تابحال نام فلاش تانک را شنیده اید؟ می دانید برای چه استفاده می شود؟ اگر اطلاعی در این زمینه ندارید پس در ادامه با ما همراه باشید. فلاش تانک محفظه ی فلزی یا پلاستیکی است که آب درون این محفظه ذخیره میشود و از آن برای شستشوی توالت استفاده میشود. با این که انواع مختلفی از فلش تانک در بازار به فروش میرسد اما در حالت کلی به دو صورت ساخته میشود یعنی به صورت توکار و روکار در بازار موجود است.
از این 2 نوع فلاش تانک حالت اول یعنی توکار جدید می باشد و قابلیت و توانایی بیشتری دارد اما حالت روکار قدیمی است و بصورت مکانیکی به کار می رود. عنوان مبحث این مقاله تعمیر سیفون می باشد اما چه زمانی سیفون توالت نیاز به تعمیر دارد؟ ( تفاوتی نمیکند که توالت از نوع فرنگی یا ایرانی و سنتی باشد) زمانی که سیفون توالت پس از مدتی استفاده زیاد عملکرد خوبی نداشته باشد و به اصطلاح اجزای آن فرسوده شده باشد میگوییم که سیفون نیاز به تعمیر دارد زمانی که سیفون فرسوده و خراب میشود و یا استفاده زیاد از فلاش تانک موجب میشود به دنبال آن اتفاقاتی چون قطع نشدن آب سیفون توالت فرنگی ، نشتی و آب دادن سیفون ، تخلیه نشدن آب و غیره رخ دهد.
مشکلات فلاش تانک در توالت فرنگی
پیش از تعمیر دستگاه باید ابتدا از مشکل آن آگاه شوید . فلاش تانک نیز جزو آن دستگاه هایی است که پس از استفاده زیاد دچار مشکل می شود و نیاز به تعمیر دارد اما گاهی ممکن است این مشکل آنقدر زیاد باشد که با تعمیر نیز برطرف نمی شود چه بسا باید یک دستگاه جدید خریده و تعویض کنید اما باید بدانید که اگر به موقع این سیستم را تعمیر کنید از هدر رفتن آب جلوگیری می شود و طول عمر مفید دستگاه نیز بالا می رود. در ادامه برخی از مشکلات رایجی که موجب اختلال در عملکرد فلاش تانک می شود را بررسی میکنیم:
پیش از تعمیر فلاش تانک باید ببینید این خرابی به چه علت می باشد تا آسانتر مشکل را حل کنید و هرکدام را باروش مناسب خود برطرف کنید. رایج ترین این مشکلات و خرابی ها عبارت است از:
عدم آب بندی فلاش تانک
عدم تخلیه آب
چکه کردن آب
سرریز شدن آب
کاهش آب تخلیه
آب دادن و نشتی سیفون توالت
خراب شدن اتصالات پلاستیکی و دسته فلوتر
خراب شدن واشرهای لاستیکی
خراب شدن فلوتر
تعمیر فلاش تانک به دلیل خراب شدن فلوتر
فلوتر یک قطعه در فلاش تانک است که حجم مایع درون فلاش تانک را کنترل می کند و با پر و خالی شدن آب، ارتفاع آن را افزایش و کاهش می دهد.
اگر فلوتر دچار خرابی و مشکل شود خود موجب خرابی های دیگر نیز می شود از جمله این خرابی ها:
عدم تخلیه آب از فلاش تانک
عدم آب بندی فلاش تانک
ریختن حجم بسیار کم آب
نشتی آب دائمی از فلاش تانک
نگه نداشتن آب درون فلاش تانک
پیش از تعمیر این مشکلات بالا و سیفون توالت فرنگی، ابتدا شیر ورودی سیفون باید بسته شود و با کشیدن دسته سیفون خالی شود. برای تعمیر فلاش تانک دیواری باید آن را از جای خود خارج کنید و مخزن ها نیز از لوله جدا شوند. در ادامه ببینید اگر آب خروجی فلاش تانک حجم کمی داشت، برای تنظیم فلوتر ، ان را در جهتی که فلوتر فلاش تانک بالا بایستد بپیچانید تا حجم آب مخزن افزایش یابد و اگر فلوتر شناور نایستد باید حتما آن را تعویض کنید. ممکن است حین تعمیر فلاش تانک توکار و روکار توالت فرنگی یا ایرانی متوجه انتشار بوی بد از توالت و حتی گرفتگی آن شدید حتما با لوله بازکنی مجرب تماس 09104742040 بگیرید. لوله بازکنی تهران فن در هر لحظه و بصورت شبانه روزی و بدون تعطیلی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
فلوتر چیست؟
فلوتر یا شناور هرجسمی را گویند که درون مخزن حاوی سیال شناور باشد و با عملکرد خود حجم سیال را کنترل کند. رایج ترین چیز در صنعت شناخته شدن کل دستگاه کنترل کننده سطح سیال به عنوان فلوتر می باشد اما در واقعیت فقط بخشی از این دستگاه کنترل کننده که شناور است فلوتر نام دارد. یک کنترل کننده سطح ممکن است به شکل مکانیکی یا الکترونیکی عمل کند و دارای قطعات گوناگونی است که مهم ترین این قطعات فلوتر یا شناور نام دارد. فلوتر در مدل های مکانیکی با تغییر سطح سیال ، به بالا و پایین حرکت میکند و در مدل های الکترونیکی با تغییر سطح سیال ، سنسور فلوتر عمل میکند و در نتیجه مسیر ورودی سیال مسدود یا باز میشود.
انواع فلوترها
فلوترها 2 دسته اند مکانیکی و اللکترونیکی در این مقاله ما درباره فلوترهای مکانیکی صحبت کردیم که در صنعت بسیار پرکاربرد و مهم می باشند و خود به دو بخش فلوتر اهرمی و فلوتر آسانسوری تقسیم میشوند.
در فلوترهای اهرمی که معمولا از قسمت دیواره مخزن به آن وصل می شوند یعنی فلوتر از بغل میله ای وجود دارد که بصورت اهرم عمل میکند و با حرکت به بالا و پایین قطعه ای را در مسیر ورود مایع به داخل فلاش تانک قرار داده یا از ان مسیر خارج می کند و به این ترتیب موجب باز یا بسته شدن مسیر ورود سیال می گردد.تنظیم میزان حجم مایع درون مخزن فلاش تانک با طول میله در ارتباط بوده و کوتاه و بلند شدن میله ، میزان حرکت شناور و حجم مایع را تحت الشعاع قرار می دهد. در شرایط ثابت، مدت زمان حرکت میله های بلندتر نسبت به میله های کوتاه تر بیشتر بوده و در نتیجه مدت زمان حرکت شناور طولانی تر شده و حجم بیشتری از مایع در مخزن پر میشود.
در فلوتر های آسانسوری که جدیدتر از فلوترهای اهرمی می باشند معمولا از کف مخزن فلاش تانک به آن متصل می شود که به آن فلوتر از کف می گویند ، قطعه ای وجود دارد که مانند آسانسور بالا و پایین می شود و اینگونه قطعه دیگر را در مسیر ورود سیال قرار می دهد یا از مسیر خارج می کند که باعث مسدود یا باز شدن مسیر ورود مایع و در نتیجه تغییر میزان حجم مایع داخل مخزن می شود. در قسمت آسانسور فلوتر، گیره ای قراردارد که با تنظیم موقعیت این گیره میتوان حرکت آسانسور را تنظیم و حجم مایع داخل مخزن را کنترل کرد.
تعمیر فلاش تانک به دلیل خراب شدن واشرها
رایج ترین مورد در خرابی واشرها چکه کردن آب از بدنه فلاش تانک می باشد در اینجا نیز برای تعمیر سیفون توالت همانند روش قبل باید فلاش تانک باز شود و واشرهای درون آن بررسی شود که اگر واشری در جای خود قرار نگرفته بود آن را در مکان خود قرار دهید. واشرهای فلاش تانک معمولا با پیچاندن قطعه ای در جای خود سفت و محکم می شوند پس تمام قطعات واشر دار را باید سفت و محکم کنید و در صورت احتیاج به تعویض ، واشر دیافراگمی آن را تعویض کنید.
تعمیر فلاش تانک به دلیل خراب شدن اتصالات پلاستیکی و دسته فلوتر
اگر فلاش تانک را نگاه کنید متوجه می شوید که از یک سری قطعات پلاستیکی ساخته شده است و در برابر آب مقاومت بالایی دارد اما همین قطعات نیز با گذشت زمان زیاد و تمام شدن عمرشان با کشیدن دسته فلاش تانک شکسته و خراب شوند. این اتصالات مهره هایی هستند که قطعات فلش تانک درون آن ها جای میگیرند. علاوه براین اتصالات ، کنده و یا شکسته شدن دسته و زنجیری که به فلوتر متصل است نیز مشکل ایجاد می کند. در این صورت زنجیر را می توان تعمیر کرد اما دسته شکسته شده نیاز به تعویض دارد.
خراب شدن فلاش تانک به دلیل نشتی و آب دادن سیفون توالت
دلایل گوناگونی موجب چکه کردن آب و نشت سیفون توالت فرنگی می شود از جمله: متصل نبودن درست اتصالات به همدیگر ، گیرکردن سیفون ، خراب شدن واشر و یا تنظیم نبودن شناور . پس همانطور که در بالا اشاره کردیم پیش از تعمیر باید علت مشکل را بررسی کرد تا دچار اشتباه نشویم به عنوان مثال ممکن است فکرکنید چکه کردن آب بخاطر اتصالات است و آنهارا سفت و محکم کنید اما بعدا متوجه شوید خرابی از جای دیگر مثلا واشرها بود نه اتصالات.
آسان ترین روش تعمیر فلاش تانک در توالت فرنگی و ایرانی
اگر فلوتر فلاش تانک خوب بسته نشود این مشکل موجب می شود که آب درون فلاش تانک باقی نمانده و تخلیه شود. بنابراین ساده ترین کار این است که برای تعمیر فلاش تانک دیواری با بستن شیر ورودی آن و کشیدن دسته سیفون با یکی دوبار ، آب فلاش تانک را تخلیه کنید تا فلوتر دوباره سرجای خود قرار بگیرد و مجدد شیر ورودی آب مخزن را باز کنید تا مخزن سیفون پر از آب شود.
اولین قدم در تعمیر توالت فرنگی بستن شیر آب مخزن توالت فرنگی می باشد
قدم دوم خارج کردن فلوتر قدیمی توالت فرنگی می باشد
تخلیه آب اضافی مخزن فلاش تانک مرحله سوم می باشد
مرحله چهارم تمیزکردن دریچه تخلیه توالت فرنگی می باشد
مرحله پنج نصب حلقه آب بندی دریچه تخلیه
بررسی جزئیات مونتاژ توپ فلوتر توالت فرنگی
بررسی موقعیت قرارگیری فلوتر روی دریچه تخلیه توالت فرنگی
نصب بالابر زنجیر فلوتر
بازکردن شیرمخزن توالت فرنگی قدم آخر می باشد
ارائه خدمات فلاش تانک توالت فرنگی و ایرانی
لوله بازکنی تهران فن، با بهره گیری از تعمیرکاران مجرب در زمینه ارائه خدماتی مانند تعمیر ، نصب و راه اندازی ، سرویس دوره ای و عیب یابی و تعویض خدمات ارائه میدهد. همچنبین لوله بازکنی تهران فن در زمینه تعمیر فلاش تانک نیز خدماتی ارائه میدهد از جمله:
نصب و راه اندازی فلاش تانک
لوله کشی فلاش تانک
تعمیرات رفع نشتی و سرریز شدن آب
لوله کشی و نصب انواع فلاش تانک های روکار، توکار، دوزمانه و دو مخزنه
جای گذاری فلاش تانک بجای شیرقطع کن سیفون